Shalom Festival
Groenplaats, Antwerpen
27 oktober 2019
14:00 tot 18:00 uur

Het Shalom Festival biedt dit jaar opnieuw een sprankelende cocktail van cultuur, kunst, muziekoptredens, politiek, geloof, liefdadigheid, kinderanimatie, ecologie en gastronomie aan zijn bezoekers.
Met deze bijzondere samenstelling viert het evenement haar 16de editie in de Vlaamse hoofdstad en nodigt alle burgers uit om in het hart van de oude stad mee te genieten.

‘Shalom, peace, paix, vrede, salaam’ blijft de visie van dit initiatief, gericht op een multiculturele samenleving, dialoog, gelijke kansen en de wereldburgers, zei het in België of in Israël. In een tijd van spanning verkiezen de initiatiefnemers om een blijde boodschap te brengen en één van de meeste onbekende kanten van het land te belichten dit jaar.

‘Eco-Peace’ is het thema aldus van het Shalom Festival 2019 met de focus op Israël als pionier op het gebied van ecologie. Aan wat is de natuurheropleving in het voorbije 71-jarig bestaan van de staat Israël in het Midden-Oosten te danken? Vanuit verschillende hoeken lichten de sprekers het thema toe toch elkaar aanvullend om zo samen Israël, het kleine wonder in het Midden-Oosten, te schetsen.

Boogie Boy, zelf van joodse afkomst is de gastartiest van de 16de editie. Samen met gospelbands en andere artiesten, beloven ze ambiance en dans. Op het plein zelf zal er een standenmarkt zijn waar veel te zien en te beleven is voor jong en oud.

Een ticket naar Israël is de hoofdprijs van de tombola waarmee het festival afsluiten zal, aangeboden door El-Al en het organisatiecomité.

Het Shalom Festival is een initiatief van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël, Beautiful Israel, Anet en Chrétiens Amis d’Israël.