MEDIA

Belgian Coalition for Israel

IBAN: BE87 6511 4957 3194

 

Het Shalom Festival comité samen met de Israëlische Ambassadeur in Brussel.

Foto’s en videobeelden van het Shalom-festival vindt u bij de volgende links: VIDEOBEELDEN en SHALOM FESTIVAL FOTO'S!

PERSBERICHT

 

Shalom Festival

SHALOM – VREDE – PAIX – PEACE – SALAAM

 

Brussel, 21 mei 2016

 

 

De « Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten » kondigt graag de 11e editie aan van het « Shalom-Festival – Vrede – Paix – Peace – Salaam » op zondag 21 mei 2017, van 14 u. tot 18 u. op het Spanjeplein, dat gelegen is tussen de Grote Markt en het Centraal Station, Brussel.

 

Op dit culturele evenement voor Israël zullen er twee Israëliërs te gast zijn, een Jood (Rockets into Roses) en een Arabier, beide specialisten op hun terrein.

 

Doelstellingen

De Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten verenigt verschillende Joodse en evangelische personen en organisaties. Hun doel is om een interreligieuze dialoog te ontwikkelen voor vreedzame co-existentie, tolerantie en vrijheid van meningsuiting: vreedzame antwoorden op agressie en geweld. Dit festival wil wederzijds begrip en vrede tussen de volkeren bevorderen.

 

Zoals we zien bij wat er overal ter wereld gebeurt, manifesteert zich steeds vaker godsdienstige onverdraagzaamheid, met alle horror die wij tot onze ontsteltenis zien plaatsvinden. De boodschap « shalom-vrede-paix-peace-salaam » drukt de hoop uit, dat de dag ooit komt dat er vrede heerst over heel de wereld, ondanks de pijnlijke ervaringen in de geschiedenis van de volkeren.

 

« De Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten » spreekt zich uit voor gelijkheid tussen alle mensen, zodat zij in veiligheid en vrede kunnen leven. In het kader van een levensechte multiculturaliteit zien we pas hoe belangrijk democratische menselijke waarden, zoals verdraagzaamheid, respect voor de anderen en openheid van geest, zijn. De Alliantie is eveneens een stem voor Israël en voor de Joodse gemeenschap in België, en om op te komen voor de rechten van vervolgde christenen.

 

Onjuiste informatie

De kwestie van correcte en evenwichtige informatie is van groot belang geworden om de realiteit in het Midden-Oosten en in Israël te kunnen begrijpen. Internationale organisaties werken met misleidende propaganda op verschillende niveaus om Israël en zijn inwoners in een ongunstig daglicht te stellen. Dit is een spijtige vaststelling, maar ook een belangrijk obstakel voor vrede in het Midden-Oosten.

 

Gasten uit Israël

Op dit festival zullen er twee Israëliërs te gast zijn, die zich beide hebben onderscheiden op hun vakgebied:

 

Yaron Bob (Rockets into Roses) beeldhouwer in metaal, die raketten in bloemen verandert; zijn doel is om de boodschap uit te dragen dat “praten veel beter is dan vechten”;

 

Dr. Nof Atamna Ismaeel (Microbioloog), chef-kok die de Masterchef-prijs 2014 in Israël heeft gewonnen.

 

Organisatoren

Dit kleurrijke en multiculturele evenement vindt ieder jaar plaats in Brussel en in Antwerpen. Het gaat hierbij om een samenwerking tussen evangelische christenen en de joodse gemeenschap van Brussel en Antwerpen. Terwijl ze elk hun eigen identiteit behouden, richten ze zich gezamenlijk tot het publiek met een boodschap van vrede, op straat en naar de media.

 

Initiatiefnemers van dit festival zijn organisaties uit het Belgisch maatschappelijk leven, zoals de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, Koinonia Ministries, ORT Belgium, A-net, Christenvrienden van Israël, KKL, B’nai Brith en Beautiful Israel.

 

Het partnerschap tussen de Joodse gemeenschappen en de evangelische christenen is gebaseerd op de gemeenschappelijke oorsprong van hun geloof alsook op het wederzijds respect voor elkaars waarden en voor elkaars bijdragen aan de samenleving.

 

Programma

Concerten, dans, zang, muziekoptredens (Israëlische en gospel-muziek…), tal van stands met een expositie van foto’s en schilderijen, kinderanimatie, lectuur en koosjere snacks. Verschillende toespraken en getuigenissen dragen bij tot de kwaliteit van dit evenement.

 

Contacten met de pers:

Pastor Raymond Vandeput – oud-voorzitter van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten - GSM +32 495 53 79 43 – r.vandeput@gmail.com

Patricia Teitelbaum – Beautiful Israel – GSM: +32 471 64 90 20

 

Voor meer informatie: shalom@koinonia.be

 

Belgische Coalitie voor Israël

Waterloosesteenweg 45

1640 Sint-Genesius-Rode

Copyright © All Rights Reserved