9-editie Shalom Festival Brussel

Belgian Coalition for Israel

IBAN: BE87 6511 4957 3194

 

Het Shalom Festival comité samen met de Israëlische Ambassadeur in Brussel.

Foto’s en videobeelden van het Shalom-festival vindt u bij de volgende links: VIDEOBEELDEN en SHALOM FESTIVAL FOTO'S!

 

 

 

PERSBERICHT

 

Shalom Festival

 

Brussel, 5 juni 2016

 

 

Brussel, 5 juni 2016 - Het 9e Shalom-festival werd gehouden op het Spanjeplein in Brussel met een mooie mix van bezoekers en vrijwilligers van verschillende achtergronden en culturen.

 

Het programma werd opgeluisterd door Israëlische en gospelmuziek, dans en culturele voorstellingen. Het geheel was gewijd aan de vrede in het Midden-Oosten, steun voor het Joodse volk en de vervolgde christenen. Verschillende sprekers spraken de aanwezigen toe:

 

De Iraanse voorganger Hassan Najafabady liet weten dat "Israël het enige land in het Midden-Oosten is waar christenen niet vervolgd worden". Hij sprak zijn liefde en solidariteit uit voor de Joodse gemeenschap en tegelijkertijd ook de wens dat de Iraanse regering afziet van haar giftige retoriek van haat en antisemitisme.

 

Ruth Isaac, die de Europese Coalitie voor Israël en Koinonia Ministries vertegenwoordigt, verklaarde in verband met de boycot tegen Israël: "Onrecht iemand anders aangedaan gaat ons allen aan". BDS werd door het Verenigd Koninkrijk als illegaal bestempeld onder de WTO akkoorden. Het Franse Hooggerechtshof heeft verordend dat BDS aanzet tot discriminatie en geweld. We verzoeken de bevoegde volksvertegenwoordigers in België en Europa om dergelijke activiteiten te veroordelen.

 

“Steun geven aan initiatieven die het samenleven bevorderen en niet het uiteengaan van gemeenschappen,” pleitte Idit Rosenzweig-Abu, de vice-ambassadrice van de Israëlische ambassade. De toewijding aan fundamentele menselijke waarden van diversiteit en respect voor elkaars identiteit maakt dat de Israëlische en de Europese gemeenschap bloeiende democratieën zijn. Dit mag nooit in het gedrang komen.

 

Richard Darmon, een journalist en lector, sprak over de noodzaak van shalom/vrede tussen de verschillende naties in het Midden Oosten. Het gaat niet om een tijdelijk bestand, maar om echte vrede. Het Israëlische volk wil er ernstige inspanningen voor doen om echte vrede met zijn buren te hebben. Maar een verdeling van Jeruzalem, de Bijbelse hoofdstad van Israël, is geen optie als we trouw willen blijven aan onze identiteit als volk.

 

Pastor Raymond Vandeput, voorzitter van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, bedankte de aanwezigen en concludeerde: « Het Shalom-festival heeft vriendschappen, samenwerking en vrede tussen de verschillende vertegenwoordigde gemeenschappen tot stand gebracht. De basis van dit succes wordt gevormd door onze gezamenlijke bijbelse wortels en door wederzijds respect voor elkaars cultuur en geschiedenis. »

 

Het Shalom-festival is een initiatief van de ‘Alliantie voor Vrede in het Midden Oosten’, de ‘Belgische Coalitie voor Israël’, ‘B'nai B'rith’, ‘Koinonia Ministries’, ‘ORT Belgium’, ‘Christenen voor Israël’, ‘KKL’, ‘Belgian Friends of Beautiful Israel’, ‘Belgische Zionistische Federatie’ en ‘Chrétiens Amis d'Israël’.

 

Foto’s en videobeelden van het Shalom-festival vindt u bij de volgende links: VIDEOBEELDEN en SHALOM FESTIVAL FOTO'S!

 

 

DE VOLGENDE EDITIE:

De volgende editie van het Shalom-festival vindt plaats in Antwerpen op zondag 30 oktober van 14u tot 18u.

 

 

Voor meer informatie: shalom@koinonia.be

 

Belgische Coalitie voor Israël

Waterloosesteenweg 45

1640 Sint-Genesius-Rode

BE87 6511 4957 3194

Copyright © All Rights Reserved